Çocuklar için Özel Gereksinim Raporu ÇÖZGER Nasıl Alınır?

Çocuklar için özel gereksinim raporu (ÇÖZGER), bireyin durumunu ve bu durumunun getirdiği ihtiyaçları göz önüne alarak yapılan değerlendirme sonucu düzenlenen belgedir.

18 yaş altı çocuklar için “Çocuklar için Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER)” düzenlenmekte, 18 yaş üzeri kişiler için ise “Sağlık Kurulu Raporu” verilmektedir.

Çocuklar için Özel Gereksinim Raporu ÇÖZGER Nasıl Alınır?

Öncelikle 182 numarası aranarak ( telefon ) hastanenin sağlık kuruluna randevu alınması gerekmektedir. 

Randevu tarihinde hastanede ilgili sağlık kurulu bölümüne gidilir. Bu bölümden randevu sahibine başvuru nedeni ile ilgili bir evrak verilir ve ilgili doktorlara yönlendirilir.

Doktorlar randevu sahibine bir takım sorular sorarlar. Bu sorular cevaplanırken, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanına işitme kayıplı olunduğunun belirtilmesi gerekmektedir. Bu takdirde gerekli işlemler yapılacaktır.

Sağlık kurulundan alınacak bu evraklar geri teslim edilir. Sonrasında belirtilen tarihte çocuk ile beraber gidilerek “Çocuklar için Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER)” raporu alınabilir. Bu aşamada kimlik taşınması çok önemlidir.

LÜTFEN DİKKAT! Bu internet sitesi yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Lütfen YASAL UYARI sayfamızı inceleyiniz. Bu konudaki tüm sorumluluk ziyaretçiye aittir.

İlginizi Çekebilir